Nebramborák z cukety i pro bolavý žlučník!

Miluji bramboráky, ale už léta je nemůžu. Jediná moje varianta jsou bramboráky napůl
s cuketou, které mi rodina nejí. I tyto cuketové bramboráky se smaží na oleji a jsou hodně mastné.nebramborák

Objevila jsem však vynikající recept na takový poctivý nebramborák ala dietka i pro podrážděný žaludek. Jediné bez čeho se recept neobejde je česnek. Ale jako bývalý žlučnikář musím uznat, že díky ostatním surovinám mi česnek v této podobě vůbec nevadí
a nijak mě nedráždí.

Takže:

400 g nahrubo nastrouhané cukety, 4 celá vejce,
2 nadrobno nakrájené cibule, 3-4 stroužky česneku, majoránka, 150 g strouhaného sýru a 150 g šunky (nebo vařeného kuřecího masa). Osolit a lehce opepřit. Nakonec vmísit 200 g polohrubé mouky
a 1/2 prášku do pečiva. Vše dobře rozmícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec ještě posypeme strouhaným sýrem.

Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Jakmile je povrch zlatý, je hotovo! DOBROU CHUŤ!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hlavní jídlo, Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.